Co je to vonný gel?

 

Pokud jste ve světě vonných gelů nováčci, možná vás zajímá, co je to ten gelový vosk? Gelový vosk je druh vosku, který se používá k výrobě svíček a vonných vosků do aromalampy. Gel se vyrábí z minerálního oleje a polymerové pryskyřice, která mu dodává čirý, rosolovitý vzhled. Gelový vosk je stále oblíbenější, protože má delší dobu hoření než jiné typy vosku, které se používají k výrobě svíček.

 

Výhody gelového vosku

 Jednou z největších výhod gelového vosku je jeho dlouhá doba hoření. Gelový vosk může vydržet až dvakrát déle než tradiční vosky vyrobené z parafínu nebo sóji. Gelový vosk je netoxický a bezpečný pro použití i v domácnostech, kde jsou děti a domácí zvířata. Gel do aromalamp se navíc opravdu snadno odstraňuje a na rozdíl od tradičního vosku nezanechávají nepořádek v hořáku.

 

Jak se s gelovým voskem pracuje?

 Je to takový velké želé, které moc nedrží tvar. Práce s gelovým voskem je obtížnější než s jinými typy vosků, protože vyžadují vyšší bod tání, a ne všechny vonné oleje jsou do gelového vosku vhodné. Gelový vosk je také dražší než parafín nebo sója. Vyžaduje to pořádnou dávku trpělivosti a speciální náčiní, protože roztavený gelový vosk má nižší viskozitu než klasický vosk a špatně se odlévá. Tak proč s ním v EMIU pracujeme?

 

Co je to ten vonný gel?

 Je spousta lidí, kteří doma používají aromalampy a tradiční vonné vosky. My v EMIU však vonné vosky v lásce moc nemáme. Ptáte se proč? Během testování sójových vonných vosků byl všude totiž „bordel“. Klasický vosk se drolil po každém odlomení a k aromalampě se vždy přichytil tak, že nešel ani seškrábnout. Nechceme, aby naši zákazníci zažívali stejnou frustraci, a tak jsme přišli s alternativou – vonný gel.

 Vonný gel nás hodně baví. Dobře uvolňuje vůni do ovzduší a při správném použití vydrží i dvakrát déle než klasické vonné vosky. Navíc po použití se jednoduše sloupne a nemusíte z aromalampy nic seškrabávat. A to sloupávání nás baví ze všeho nejvíce – velmi uspokojivý pocit 😊

Takže i když je vonný gel náročný na výrobu, za tu zábavu nám to stojí a věříme, že vás vonné gely začnou taky bavit 😉