Jak vybrat správnou svíčku pro vaši náladu

 

Věděli jste, že správným výběrem vůně můžete podpořit nebo naopak utlumit náladu člověka? Svíčky nejen že naprosto zútulní váš domov svým teplým světlem z plamene, ale samotná vůně může naladit požadovanou atmosféru. Ať už se chcete uklidnit po dlouhém dni, cítit se plní energie a motivace nebo naladit romantický večer s partnerem, výběr správné vonné svíčky může mít na to všechno zásadní vliv. V tomto článku se budeme zabývat různými situacemi a svíčkami, které se k nim nejlépe hodí.

Je třeba vzít v potaz, že každý z nás je jedinečný a každému může vonět něco jiného. Dali jsme dohromady všeobecná doporučení. Pokud si chcete být naprosto jistí volbou, není nic jednoduššího než se řídit instinktem nebo se zeptat dotyčného, komu chcete svíčku věnovat.

 

Jaké nejčastější situace pro svíčky může nastat?

„Chci relaxovat“

Po dlouhém dni v práci není nic lepšího než si odpočinout s a zklidnit mysl. Pro navození relaxační atmosféry jsou ideální vůně levandule, heřmánku a vanilky. Tyto vůně mají uklidňující účinek na mysl i tělo a mohou pomoci snížit stres a úzkost. Pokud hledáte svíčku, která vám pomůže relaxovat, hledejte vůně, které podporují uvolnění.

 

„Chci povzbudit“

Potřebujete trochu energie a motivace? Chcete začít ranní rutinu v povzbuzující atmosféře? Svíčka s vůní citrusů dokáže zázraky. Citronová, grapefruitová a pomerančová vůně jsou známé svými energizujicími vlastnostmi. Mohou pomoci zlepšit soustředění, zvýšit produktivitu a povzbudit smysly. Pokud se cítíte ospalí nebo bez života, zapalte si svíčku s vůní citrusů, která vám pomůže překonat celý den.

 

„Chci romantiku“

Pokud jde o navození romantické atmosféry, svíčky jsou nezbytnou součástí vašeho domácího vybavení. Jemné květinové vůně, jako je růže, jasmín a ylang-ylang, jsou pro romantický večer úplně ideální. Tyto vůně mají relaxační a uklidňující účinek a mohou pomoci vytvořit pocit intimity.

 

„Chci se soustředit a být produktivní“

Potřebujete něco stihnout a chcete nakopnout svoji produktivitu a soustředit se? Může vám pomoci svíčka s vůní máty peprné. Máta peprná je známá svými povzbuzujícími vlastnostmi a může pomoci zlepšit soustředění a koncentraci. Je také skvělá pro snížení stresu a úzkosti. Pokud se cítíte zahlceni prací nebo máte před sebou velký projekt, zapalte si svíčku s vůní máty peprné, která vám pomůže udržet si soustředění a energii.

Pro fajnšmekry máme ještě tip na hlubokou koncentraci - vanilka. V USA dělali studií na účinky aromaterapie. U uživatelů, kteří během práce byli vystaveni vůni obsahující vanilku, vykazovali ve všech případech vyšší produktivitu a nižší hladinu stresu. Takže pokud nejste fandové máty, vanilka bude váš kámoš ;)

Nicméně nezapomínejte, že nejlepší na koncentraci je vyšší příjem kyslíku. Svíčky naopak kyslík spalují, takže nedoporučujeme svíčky pálit ve vaší těsné blízkosti.

 

 

Jak vidíte, správná svíčka dokáže s vaší náladou udělat zázraky. Ať už chcete relaxovat, načerpat energii, naladit se na romantický večer nebo zlepšit produktivitu, pro každou náladu se najde vhodná vůně. Avšak při výběru svíčky zvažte svoje preference a účinky konkrétní vůně na vaše tělo a mysl. Pokud se potřebujete soustředit a vůně máty vás naopak dráždí, raději se ji vyhněte a zvolte jinou variantu. Cílem je, abyste jste se vy sami cítili dobře a komfortně.